Realtid.se skriver om nu-sweden.se

För ett tag sen upptäckte jag en ny webbplats som säljer annonser i en s.k. ”nummerupplysning”. Nu-sweden.se ringer runt till företag och föreningar och säljer annonspaket till en sida som knappt någon besöker. Bedrägeri om du frågar mig och jag frågade Peter Forsman om han visste något om dem, efter ett tag kom det en mycket intressant artikel från honom som nu realtid.se snappat upp och frågat ut personerna bakom (vemringde.se nämns också i artikel).

Även om det de gör inte är direkt olagligt (man får sälja värdelösa tjänster dyrt så länge kunden är med på det) så anser jag att det är avskyvärt, varför? Låt mig förklara:

Nu-sweden.se använder ett gratisverktyg som heter WordPress, ett ganska enkelt bloggverktyg (den här bloggen använder också WordPress) som är mycket lätt att installera. Det tar en timme, max. Därefter har man inte ens tagit bort de standardsidor som ingår i grundinstallationen, inte heller skapat en bra struktur för olika branscher eller på något sätt märkt upp företagsannonserna så att de lättare går att lista och hitta. Man har bara kopierat och klistrat in den information man fått från ”kunderna” i ett vanligt blogginlägg, som det här.

Man har alltså lagt en timmes arbetstid på att bygga sin nummerupplysningssida och därefter börjat ringa runt och sälja annonser. Ganska smart, och lönsamt, men på bekostnad av andra företagarna som kanske inte förstår vad det är de tackat ja till, om de ens tackat ja.

Det är den här typen av telefonförsäljare som ger branschen dess dåliga rykte och jag är förvånad att seriösa aktörer inte aktivt försöker göra något åt det. Resultatet blir därför att jag rekommenderar att aldrig köpa något via telefon. Helt enkelt för risken att bli lurad är alldeles för stor.

Till sist vill jag komma med ett erbjudande (först och främst riktat till Handelsbolaget nummerupplysning på nätet – Sweden), för 1800kr exkl. moms får ni ett eget inlägg på denna blogg med företagets kontaktuppgifter i ett helt år. Det låter väl som en kanondeal! Vart ska skicka fakturan?

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in I media, Varningar and tagged , , , , . Bookmark the permalink.