Dalarnas Tidningar skriver om vemringde.se

Idag skriver Dalarnas Tidningar om STF i Södra Dalarna som blivit blåsta av två katalogskojare. Det är de välkända skojarna AdNet Online AB som bland annat ringer från 0851804499 och säljer annonser på sin ”sökmotor” Sverigesök.se.

När STF vägrade betala gick man med på att gå ”halva vägen” och sänka beloppen från 3600kr till 1800kr, detta gör man inte för att vara snäll på något sätt, man vet att man aldrig skulle villa i domstol och därför försöker man klämmar ur de kronor man kan få.

Samtidigt fick man en likadan räkning från en för mig ny skojarfirma som sysslar med exakt samma verksamhet. Nu-Sweden.se (också nusweden.se) hittar jag ingen information om, men domännamnen är registrerade så sent som i oktober och november i år. Hos nusweden.se finns INGEN företagsinfo alls att tillgå och under sökfältet står det:

Uppdatering av databasen pågår just nu_

Intressant nog står det exakt samma sak på Sverigesök.ses förstasidan, inte ens sökfältet finns kvar.

Uppdatering: Det är Sverigesök.se som inte har någon sökruta, Sverigesok.se ser ut som den brukar.

Självklart ska man inte betala fakturor på tjänster eller produkter man inte beställt, det rätta att göra är att stryka ett streck över fakturan och skriva, ”Ej beställt, motsätter oss betalningsansvar” och skicka tillbaka en kopia. Du ska också spara en kopia att visa upp för kronofogden om de tar det så långt, då kan du inte få betalningsanmärkning för den.

Har  du råkat ut för AdNet Online AB eller nu-sweden.se? Hör av dig till mig på info@vemringde.se eller  skriv om din erfarenhet i kommentarerna här under.

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in I media, Varningar and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.