Varning för Google Mobile PROMO

SMS från Google Mobile PROMO

SMS från Google Mobile PROMO

Nu verkar det som om nummer +4797170073 skickar ut väldigt många sms till oss svenskar. SMS påstår att man vunnit 500 000 pund och allt man behöver göra är att skicka iväg ett e-mail. Går man dock vidare blir man uppringd av ett brittiskt nummer där de vill att du ska sätta in pengar på ett Western Union-konto för att kunna ta del av vinsten.

Jag behöver väl inte säga att detta är bedrägeri som du inte ska delta i. Google har ingen som helst inblandning i detta och ringer man numret så svarar en norrman som inte heller är inblandad, hans nummer har blivit kapat. Så här står det på en kommentar om man söker på vemringde.se efter +4797170073:

Content: CONGRATS YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 500.000.00 GBP IN THE GOOGLE MOBILE PROMO. To claim your prize send: GWIN to: googleclaims@email.com

Har du fått smset? Ta gärna en skärmdump eller ett foto på det också skicka till info@vemringde.se. UPPDATERING: Tack Stefan Malmesjö för bilden på SMSet.

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Varningar and tagged , , , . Bookmark the permalink.