Domänförsäljare luras över telefon

Domäner, alltså hemsidesadresser, säljs under vilseledande former över telefon.

Stiftelsen för internetinfrastruktur, IIS, har publicerat ett blogginlägg om den senaste tidens ökade problem med att oseriösa aktörer säljer domäner/hemsidesadresser med vilseledande metoder.

Så luras du

Du blir uppringd i tron om att ett webhotell ringer dig. Säljaren berättar att en främmande person är i full fart med att registrera exempelvis dinhemsida.com, dinhemsida.net eller dinhemsida.org. Ibland nämns olika negativa konsekvenser i anslutning till hotet, exempelvis att de nya sidorna kommer fyllas med pornografi. Du bör, enligt säljaren, omedelbart teckna upp dig på samtliga dessa toppdomäner också – och säljaren vill att det sker under samtalets gång.

När fakturan anländer avser den samtliga angivna toppdomäner, med en kostnad för tio års registrering, men ändå bara registrerade för ett år. Betalning skall ske till ett utländskt bankkonto och avgiften är mycket hög.

Mer information

– Läs hela inlägget hos IIS.se
– Fler oseriösa domänförsäljare på Förenade Bolags Varningslista.

 

Om Vemringde.se (visa alla inlägg)

Vemringde.se visar information om nummer och samtal när inte de vanliga söksidorna gör det. Den unika databasen består av tusentals telefonnummer som rapporterats av besökarna själva. Nya rapporter inkommer dagligen.
This entry was posted in Varningar and tagged , , . Bookmark the permalink.