Användbar reklam

Vemringde.se handlar till stora delar om att komma undan påträngande säljare, slippa reklam och komma undan ”marknadsundersökningar” som ändå leder till erbjudande. Av den anledningen har det alltid varit viktigt för oss att våra annonser inte upplevs som jobbiga. Det är därför vi till största delen väljer Google Adsense, de annonserna består mest av enkla textlänkar som oftast handlar om samma sak som resten av innehållet på sidan.

Varför har vi egentligen reklam överhuvudtaget kanske du undrar? Det är klart att en icke-existerande annons är minst påträngande, men jag anser ändå att en viss mängd annonser behövs för att hålla vemringde.se igång. Dels har jag kostnader för webbhotell och domännamn, dels lägger jag varje vecka ner många timmar på att svara på mail, hjälpa enskilda personer att hitta ägare till telefonnummer och naturligtvis utveckla webbplatsen. Tid som man annars skulle lägga på ett betalt arbete.

Den senaste annons jag la upp är också den tänkt att inte vara störande, tvärtom att du som besökare faktiskt ska uppskatta den. iShop.nu säljer tillbehör till iPhone, iPad och Mac, så deras annons visas just nu på sidan om Vemringde.ses iPhone-app. Ingen annan än de som är intresserade av iPhone-appen har intresse av annonsen så det känns logiskt att den bara visas där.

För Android har jag inte hittat något tillbehörsbutik med affiliateprogram, känner du till någon så skriv en kommentar!

Om Carl-Fredrik Herö (visa alla inlägg)

Carl-Fredrik Herö arbetar till vardags på Elvenite AB i Karlstad som Web Architect. Där hjälper han företag att bli mer effektiva genom bättre interna samarbetsverktyg, intranät och wikis.
This entry was posted in Appar, Nyheter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.